Ny erhvervsminister må handle hurtigt og sikre lånemuligheder for andelsboligejere

I en kommentar på deres egen side skriver min-andelsbolig.dk, at de nuværende låneregler ved køb af andelsbolig er noget kludder. min-andelsbolig.dk skriver videre, at forsigtigheden har nået en grad, hvor den er usaglig. Og det tit er unge på boligmarkedet, der betaler prisen, fordi de må finde en anden, dyrere boligløsning, hvis de ikke selv har et stort startbeløb til en andelsbolig. min-andelsbolig.dk foreslår i stedet, at der kun blev lagt restriktioner på ved lån til foreninger med en belåningsgrad på over 50 eller 60 procent af ejendommens værdi. Fordi denne model ville friholde alle de solide foreninger og deres medlemmer.

Min-andelsbolig.dk har spurgt erhvervsminister Simon Kollerup (S), om han vil sætte den foreslåede regelændring i proces.

”Andelsboliger skal være til at betale for almindelige lønmodtagere. Derfor mener jeg, at vi står med et konkret problem, hvis reglerne spænder ben for at der oprettes nye foreninger, som danskere uden store lønninger har råd til at betale. Jeg vil drøfte sagen med boligministeren,” siger han.

19.08.2019, min-andelsbolig.dk, Kommentar

Kilde: www.ejendomsforeningen.dk